Säännöllinen huolto lisää katon käyttöikää

Säännöllinen katon huolto voi lisätä huomattavasti katon käyttöikää. Parhaimmassa tapauksessa säännöllinen huoltotyö estää katon vaurioitumisen tai vesivahingon rakenteissa. Tikkaat voivat olla huonossa kunnossa tai lunta tippuu vaarallisesti kulkuväylälle. Huollon yhteydessä hoituu kätevästi myös kattoturvatuotteiden vaihto.

Tiilikaton huollot

Tiilikatto on huollettava säännöllisin väliajoin, jos haluaa pitää tiilen pinnan puhtaana ja katon turvallisesti vedenpitävänä. Kymen Kattokeskus tarjoaa huoltopalvelun, joka sisältää tiilten pinnan mekaanisen puhdistuksen sekä pitkävaikutteisen sammaleenestoainekäsittelyn. Samalla tarkistamme läpiviennit, tarkistamme kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja korjaamme vaurioituneet tiilet. Katto ja piha jää siistiksi käyntimme jälkeen. Benders sammaleenestokäsittelyllä on noin viiden vuoden vaikutusaika ja se tuhoaa orgaaniset aineet tiileltä. Sammaleenestokäsittelyn saa tarvittaessa myös ilman kokonaisvaltaista tiilikaton huoltoa. Emme kuitenkaan suosittele katon puhdistamiseen painepesuria, sillä se voi vaurioittaa tiilen pintaa.

Peltikaton huollot

Peltikatto on käyttäjäystävällisempi ja huoltovapaampi vaihtoehto. Peltikatoissa on kuitenkin muutamia tarkistus ja korjauskohteita, jotka on hyvä käydä säännöllisesti läpi kuten ruuvien vaihto tiivisteineen sekä läpivientien, yläpohjan ja aluskatteen kunto.

Teräskaton maalaaminen vai katteen vaihto?

Kannattaako teräskate maalata? Pitkällä aikavälillä edullisempi ratkaisu voi kuitenkin olla teräskatteen vaihto nykyaikaiseen pur-pinnoittettuun teräskatteeseen, jonka takuu-ajat ovat pitkät ja pinnoite on myöhemmin helpommin huoltomaalattavissa.

Kysy lisää katon huollosta ottamalla yhteyttä tai tilaa maksuton katon kuntotarkastus.

Täytä yhteystietosi, niin suunnitellaan Sinulle Suomen sujuvin kattoremontti

Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian ja sovimme sopivan kuntokartoitusajankohdan katollesi.

  Valitse tarpeesi

  Pakollinen*

  Pakollinen*

  Pakollinen*

  Paina allaolevaa kenttää täyttääksesi:

  Pakollinen*

  Hyväksyn henkilötietojeni käsittelykäytännön. *Lähettääksesi lomakkeen, sinun täytyy hyväksyä henkilötietojen käsittelykäytäntömme.

  * Pakollinen tieto. Tarkistathan ennen lähettämistä, että kaikki pakolliset kentät ovat täytettyinä.

  Lomake on lähetetty onnistuneesti. Olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian käsiteltyämme viestinne.