Kattohuolto

Kymen Kattokeskukselta myös katon huoltopalvelut

Säännöllinen huolto lisää katon käyttöikää

Katon säännöllisellä huollolla ja puhdistuksella saadaan katolle lisää käyttövuosia ja vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Parhaimmassa tapauksessa säännöllinen huoltotyö estää katon vaurioitumisen tai vesivahingon rakenteissa.

Katon huolto ja kunnon tarkistus

Katto ja katon kunto on syytä tarkistaa vuosittain, keväällä ja kesällä. Tarkistukseen on hyvä sisällyttää ainakin rännit, maalipinta, kiinnitykset, läpiviennit, kattoturvatuotteet sekä roskien ja lehtien poisto. Jos et pysty itse tarkistamaan kattosi kuntoa, on syytä tilata työ ammattilaiselta.

Katon säännöllisellä huollolla ja puhdistuksella saadaan katolle vuosia lisää ja vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Yläpohjan tuulettuvuus on yksi tärkeimmistä seikoista, jotta katon rakenne toimii oikein. Tuuletusta voidaan parantaa esimerkiksi alipainetuulettimilla. 

 

 

 

Tiilikaton pinnoitukset ja huolto

Hiljainen ja silmää miellyttävä tiilikatto on hyvä vaihtoehto vesikatteeksi. On kuitenkin syytä muistaa, että tiilikatto vaatii säännöllistä huoltoa. Suosittelemmekin uudehkoille tiilikatoille ensihuoltona sammaleenestoainetta ja mahdollisesti mekaanista puhdistusta.

Tiilikatto kannattaa tarkistaa vuosittain ja huoltaa säännöllisesti, jos haluaa pitää tiilen pinnan puhtaana ja katon turvallisesti vedenpitävänä. Etenkin talven jälkeen on hyvä käydä tarkistamassa ovatko tiilet ehyet. Roskat kannattaa myös poistaa säännöllisesti. Tiilikaton huolto on ajankohtainen erityisesti ikääntyville katoille.

 

 

Tiilikaton pinnoitus

Jos tiilikatto alkaa olemaan jo huokoinen ja pinnoite alkanut rapautumaan, suosittelemme ehdottomasti korkeapainepesua ja pinnoitusta. Kun katto pinnoitetaan säännöllisesti, tuo se tiilelle pitkästi lisää käyttöikää. Samalla koko katto ja talo saavat uuden ilmeen tiilten peittävän ja kirkkaan värin ansiosta.

Lue lisää tiilikaton pinnoituksesta!

 

Peltikaton huolto

Peltikatto on hieman tiilikattoa huoltovapaampi katemateriaali. Kuitenkin myös peltikatto tulee tarkistaa säännöllisesti. Tarkistuksen yhteydessä peltikatosta käydään samalla tavalla läpi maalipinta, läpiviennit, kiinnitykset, aluskate, kattoturvatuotteet ja yläpohjan tuulettuvuus. Lisäksi tarkistetaan mahdollisten saumojen sekä läpivientien tiiveys. Kiinnitysruuvit tiivisteineen vaihdetaan tarvittaessa. Myös peltikaton huolto on yleensä ajankohtainen jo ikääntyneille katoille (+15 vuotta).

Teräskaton maalaaminen vai katteen vaihto?

Kannattaako teräskate maalata? Pitkällä aikavälillä edullisempi ratkaisu voi olla teräskatteen vaihto nykyaikaiseen PUR-pinnoittettuun teräskatteeseen, jonka takuuajat ovat pitkät ja pinnoite on myöhemmin helpommin huoltomaalattavissa.

Peltisepäntyöt ja konesaumat

Meillä Kymen Kattokeskuksella on töissä ammattitaitoiset peltisepät, joten pystymme tekemään monipuolisesti erilaisia pelti- ja konesaumatöitä. Teemme esimerkiksi ikääntyvien konesaumakattojen tarkistukset ja korjaukset. Lisäksi valmistamme peltiosat ikkunapelleistä piipunpelteihin sekä teemme niihin liittyvät asennukset.

 

 

Katon keväthuolto ja katon elinkaaren pidentäminen

Katon käyttöikää ja elinkaarta saadaan pidennettyä huoltamalla kattoa säännöllisesti. Siksi on tärkeää suorittaa katolle asianmukainen keväthuolto talven jälkeen. Keväthuollossa on hyvä käydä läpi mm. seuraavat asiat:

Otsalaudat

Katon keväthuollossa on hyvä käydä läpi otsalautojen kunto, sekä vaihtaa tarvittaessa huonokuntoiset räystäslaudat uusiin.

Rännit

Sadevesijärjestelmän (syöksytorvet ja räystäskourut) toimivuus on syytä tarkistaa vuosittain ja aina huoltojen yhteydessä. Rännit tulee puhdistaa tarpeen mukaan roskasta ja lehdistä. Etenkin talvea vasten rännit on hyvä puhdistaa, jotta sadevesijärjestelmä ohjaa sulamisvedet talven lopuksi oikeaan paikkaan.

Maalaukset

Otsalautojen maalaus kannattaa suorittaa jos otsalautojen maalipinta on haurastunut tai niihin on kertynyt hometta. Maalauksen voi suorittaa kätevästi esimerkiksi ränniremontin yhteydessä.

Tuuletus

Huollon yhteydessä voidaan myös tarkastaa katon yläpohja ja parantaa katon yläpohjan tuuletusta, jos se nähdään tarpeelliseksi. Tuuletuksen parantaminen tapahtuu alipainetuulettimilla ja alaräystään tuuletuksen varmistamisella. Jokaisessa talossa on lämpövuotoa, kun lämmin ilma nousee yläpohjaan. Tuuletuksen parantamisella pyritään ehkäisemään kondessiveden syntyä, tehostamaan kuivatusta sekä vähentämään jääpuikkojen ja jäämassan muodostumista. Peltikaton päällä oleva jäämassa ja jäämassan alla liikkuva sulamisvesi aiheuttavat lähes poikkeuksetta ongelmia katolle.

Kysy lisää katon huollosta ottamalla yhteyttä tai tilaa maksuton katon kuntokartoitus.

Täytä yhteystietosi, niin suunnitellaan Sinulle Suomen sujuvin kattoremontti

Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian ja sovimme sopivan kuntokartoitusajankohdan katollesi.

  Valitse tarpeesi

  Pakollinen*

  Pakollinen*

  Pakollinen*

  Paina allaolevaa kenttää täyttääksesi:

  Pakollinen*

  Hyväksyn henkilötietojeni käsittelykäytännön. *Lähettääksesi lomakkeen, sinun täytyy hyväksyä henkilötietojen käsittelykäytäntömme.

  * Pakollinen tieto. Tarkistathan ennen lähettämistä, että kaikki pakolliset kentät ovat täytettyinä.

  Lomake on lähetetty onnistuneesti. Olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian käsiteltyämme viestinne.